Η παρμεζάνα, ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά τυριά που βρίσκονται στα περισσότερα ψυγεία, διαθέτει ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει από πολλά άλλα -την ικανότητα να αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το μπλοκ παρμεζάνας σας φαίνεται να διαρκεί για πάντα, αυτό οφείλεται στα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη δεξιοτεχνία του. Η παρμεζάνα είναι ένα σκληρό, παλαιωμένο τυρί που δημιουργείται μέσω μιας σχολαστικής διαδικασίας, συνήθως παλαιώνεται για 12 μήνες ή περισσότερο, και μερικές φορές ακόμη και για 36 μήνες. Αυτή η διαδικασία παλαίωσης, σύμφωνα με το tastingtable.com, έχει ως αποτέλεσμα ένα τυρί με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, γεγονός που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εντυπωσιακή διάρκεια ζωής του. Με λιγότερη διαθέσιμη υγρασία για να αναπτυχθούν τα βακτήρια και η μούχλα, η παρμεζάνα παραμένει ανθεκτική στη φθορά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από άλλα, πιο μαλακά τυριά. Η περιεκτικότητα σε αλάτι στην παρμεζάνα παίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο στην παράταση της διάρκειας ζωής της. Το αλάτι δρα […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.